Zout Water Toffee - House of Salts

Een fantastisch recept om samen met de kids te maken heerlijk in de zon of wellicht wel tijdens de kerst. Het blijft een gemakkelijk te maken heerlijke traktatie die herinneringen doet herleven.

Dit snoepje stamt al uit 1883. Toen de snoepwinkel van David Bradley door een grote storm overstroomde. Als gevolg van deze overstroming was zijn hele voorraad toffee met zout water doorweekt. Een klein meisje bezocht zijn winkel en vroeg of hij wellicht nog toffee had en uit de overleveringen blijkt dat hij haar toen heel bijzonder “Zout Water Toffee” heeft gegeven. Het was eigenlijk een grap, maar het meisje was zo enthousiast dat ze de snoepjes heeft gekocht en deze snel deelde met haar vriendjes op het strand. En zo is de “Zout Water Toffee” geboren.

 

Zout water Toffee

Zout Water Toffee - House of Salts

By Wilfred Published: juli 19, 2013

 • Aantal personen: 6 dozijn snoepjes

Een fantastisch recept om samen met de kids te maken heerlijk in de zon of wellicht wel tijdens de kerst.

Ingrediënten

 • 2 kopjes suiker
 • 1,5 kopjes Zoutwater evt water met 1 theelepel zeezout opgelost
 • 1 kopje Light Corn Syrup Wanneer blanke maïssiroop (light corn syrup) niet verkrijgbaar is, kun je als alternatief een suikersiroop maken met 1-1/4 cup (VS maat) suiker en 1/3 cup water, tot een siroop gekookt.
 • 2 theelepels Glycerine
 • 2 theelepels boter
 • Creme de Menthe of andere smaak naar keuze
 • Voedingskeurstof rood & groen

Bereidingstappen

 1. Doe de suiker, het zoutwater en de light corn syrup samen in een dikke sauspan en voeg daar de glycerine aan toe. Breng dit aa de kook en roer regelmatig door. Dit hoeft echter niet constant te zijn. Neem de snoep thermometer en zorg dat het kookt op ongeveer 120 graden Celcius.
 2. Voeg de twee theelepels boter toe samen met de Creme de Menthe of smaakstof naar keuze toe.
 3. Laat de pan enkele minuten afkoelen neem twee verschillende platen en antiplak bakplaat. Verdeel het mengsel over de twee platen en voeg 1 druppel kleurstof toe zodat je een mooie gekleurde twisters kunt maken.
 4. Laat het mengsel verder afkoelen zodat je het met de hand kunt aanraken en het niet meer warm aan voelt. Pak nu een beetje van het mengsel en trek het uit en klap het dubbel en trek het weer uit. Doe dit enkele keren achter elkaar tot dat het er een parelmoerachtige glans ontstaat.
 5. Wees erg voorzichtig met het gebruiken van het aanrecht. Het is erg plakkerig. Rol de stukken tot een groene en een rode draad van gelijke dikte en twist deze zodat er een swirl ontstaat.
 6. Snij het snoepgoed in de gewenste stukjes en verpak ze in vetvrij papier.
 7. Geniet van dit heerlijk snoepje tijdens een zomerse wandeling of geeft het cadeau.
0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wordt verstuurd

©2020House of Salts, onderdeel van Blue Orange Participaties B.V.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?