Marinade Pekel recept

Pekelen is weer helemaal in en daar worden we bij House of Salts erg enthousiast van. Pekelen is gemakkelijk en met dit recept als basis kun je eindeloos variëren.

Wat kun je allemaal pekelen?

Eigenlijk alles. De meest bekende voorbeelden zijn kaas, haring of ham maar ook wordt makreel of zalm gepekeld voordat deze gerookt wordt.

De Basis voor Marinade Pekel!

Het basis recept voor pekel hebben we hier onder opgeschreven, maar stop daar zeker niet mee. Je kunt er vele verschillende specerijen en andere smaakmakers aan toevoegen. Denk aan knoflook, tijm, rozemarijn, korianderzaad, jeneverbessen, gember, kaneel, citrus schil,  steranijs of zelfs een vanillestokje. 

Hoe lang pekelen?

De tijdsduur hangt samen met het soort vlees en de grootte/gewicht, maar hangt ook af van het zoutgehalte. Hoe zouter, hoe korter de tijd in de pekel.
[table id=3 /]
Begin met de kortste tijd aan te houden. Als de smaak niet te zout is kan een volgende keer een langere tijd gepekeld worden.

[button link=”http://comhou-denverton.savviihq.com/product/sel-gris-de-guerande/” style=”tick” color=”silver” window=”yes”]Koop Sel Gris de Guérande bij House of Salts[/button]
 

De Basis voor Marinade Pekel!

Marinade Pekel recept

By Wilfred Published: oktober 2, 2013

  Pekelen is weer helemaal in en daar worden we bij House of Salts erg enthousiast van. Pekelen is gemakkelijk en met dit recept als …

  Ingrediënten

  Bereidingstappen

  1. Bepaal hoeveel pekel gemaakt moet worden. Leg het vlees in een schaal (plastic, glas, roestvrij staal of eventueel een stevige plastic zak) en bedek het met water. Haal het vlees uit de schaal en meet de hoeveelheid water. Dit is de benodigde hoeveelheid.
  2. Neem tussen de 50 en 75 gram zout per liter water. Kook een halve liter water en los hier het zout en de suiker in op. Op dit moment kunt u ook de overige kruiden toevoegen. De suiker in ons basisrecept zorgt voor het beter bruineren van het vlees. Als al het zout en suiker is opgelost voegt u de rest van het water toe die je ook kunt vervangen door bijvoorbeeld appelsap.
  3. Leg het vlees in de koude pekeloplossing en dek het af met plastic folie. Leg het vervolgens in de koelkast. Ga per 500 gram vlees uit van 2 uur in de pekel oplossing. Reken op ongeveer 2 uur per 500 g vlees.
  4. Haal het vlees uit de pekel en dep het droog met keukenpapier. Laat grote stukken vlees en zeker gevogelte onbedekt een paar uur drogen. Dit zorgt voor een krokante korst bij het bakken of braden.

  5. [button link="http://comhou-denverton.savviihq.com/product/sel-gris-de-guerande/" style="tick" color="silver" window="yes"]Koop Sel Gris de Guérande bij House of Salts[/button]
   Sel Gris House of Salts
   4 Reacties
   1. Corine 5 jaar geleden

    Hoeveel suiker per 1/2 liter water? Dat staat er niet bij.

    • House Admin 5 jaar geleden

     Beste Corine,

     Suiker is niet noodzakelijk voor dit pekelrecept. We hebben het nu in de overzicht opgenomen en je kunt aanhouden dat je qua gewicht de helft neemt van het benodigde zout. Wij gaan dan ook uit van 50 gram suiker.

   2. Joke 2 jaar geleden

    Heerlijk, heb koteletten gedaan, iedereen vond het heerlijk. Ga het met nog veel meer dingen doen. Vandaag met kip????????

    • House Admin 2 jaar geleden

     Hi Joke,

     Bedankt voor je reactie. Laat je ook weten hoe de kip geworden is?

   Geef een antwoord

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

   *

   CONTACT US

   We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

   Wordt verstuurd

   ©2020House of Salts, onderdeel van Blue Orange Participaties B.V.

   Login met je gegevens

   Je gegevens vergeten?