Een Aziatische klassieker als snack of als voorgerecht en altijd een hit.

Dit recept van the Kitchen Alchemist zorgde ervoor dat wij snel door onze eigen voorraad Sel de Guérande aux Poivres heen waren. Een van de pepers in de melange is namelijk sechuan. De peper en het droge beslag zorgen er namelijk voor dat de inktvis gevangen zit in een briljante krokante korst waar je de sechuan pepertjes samen met de Five Spices goed kunt proeven.

Als snack zorgt dit recept ervoor dat zelfs een regenachtige zondagmiddag zonnig wordt, maar het doet het ook fantastisch als voorgerecht. Het zou ons zelfs niet verbazen als je op zoek gaat naar nog meer heerlijks om in dit beslag te dopen en zo om te toveren in een goddelijk maaltje.

 6,95 8,95 incl. BTWMeer informatie

Foto’s van Hannah Pemberton

Inktvis met zeezout en sechuan peper

By House Admin Published: augustus 13, 2014

  Een Aziatische klassieker als snack of als voorgerecht en altijd een hit. Dit recept van the Kitchen Alchemist zorgde ervoor dat …

  Ingrediënten

  Bereidingstappen

  1. Begin met het schoonmaken van de baby inktvis, halveer ze en leg ze open. Gebruik een scherp mes en besnijd de binnenkant kruislings zodat er een ruiten patroon ontstaat. Laat de kleine inktvis heel en snijd de grotere nog een keer doormidden.
  2. Mix de Sel de Guerande aux Poivres melange met de Five Spices poeder en het maisbloem goed door elkaar.
  3. Gebruik je een frituurpan, zet deze dan op 170°C. Wanneer je in olie bakt, doe dan een paar centimeter olie in een kleine pan en verwarm deze op een middelmatig vuur tot 170°C.
  4. Meng, net voordat je de inktvis gaat bakken door het kruiden en bloem mengsel zolang dat alle stukjes volledige bedekt zijn. Leg de inktvisstukken voorzichtig in de pan en zorg ervoor dat er niet teveel in de pan liggen. Het is beter om ze in een aantal sessies te frituren.
  5. Frituur de inktvis in 1 minuut rondom. Haal ze uit de olie en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
  6. Leg alle stukjes op een bord, stooi er vervolgens de lenteuitjes, de koriander en de paprika overheen. Knijp de limoen uit over de inktvis en strooi er als laatste nog wat van ons zeezout over.
  7. Wees er snel bij, het is op voor je het weet!
  0 Reacties

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  *

  CONTACT US

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

  Wordt verstuurd

  ©2020House of Salts, onderdeel van Blue Orange Participaties B.V.

  Login met je gegevens

  Je gegevens vergeten?