Chardonnay IJs met gerookt zout

Per toeval kwam ik dit recept tegen van zelfgemaakt Chardonnay IJs met gerookt zout. De smaak van Chardonnay met haar typische droge en eiken smaak is door de combinatie met een romig ijs een verrassend aangename ervaring. De eiken smaak wordt versterkt door het gerookte zout was over het ijs is gesprinkelt. Serveer dit heerlijke ijs met stukjes appel gemarineerd in Chardonnay of in combinatie met warme appeltaart om een heerlijk diner af te sluiten.

Dit recept is ontwikkeld op basis van entwine wines door Food Network Kitchens.

[button link=”http://comhou-denverton.savviihq.com/product-categorie/gerookt-zout/?add-to-cart=716″ style=”tick” color=”green” window=”yes”]Voeg toe aan winkelwagen[/button]

Chardonnay IJs met Schylger Zout

Chardonnay IJs met gerookt zout

By Wilfred Published: september 10, 2013

  Per toeval kwam ik dit recept tegen van zelfgemaakt Chardonnay IJs met gerookt zout. De smaak van Chardonnay met haar typische droge …

  Ingrediënten

  Bereidingstappen

  1. Voeg de slagroom, ei-gelen, suiker en een snuifje saffraan bij elkaar in een sauspannetje op een laag vuur. Verwarm het mengsel onder continue roeren. Laat de saus niet koken! De saus wordt in 15 minuten langzaam dikker. Giet het mengsel over in een mengkom die op een bak met ijs staat. Vervolgens voeg je de melk, chardonnay en de witte peper toe. Blijf roeren tot het mengsel is afgekoeld.
  2. Giet het mengsel nu over in een ijsmachine. Laat het ongeveer een half uurtje draaien tot dik en romig wordt. Exacte tijd is afhankelijk van de ijsmachine. Als je geen ijsmachine hebt kun je het mengsel zelf regelmatig doorroeren met een vork. Zet het ijs nog een uurtje in de vriezer.
  3. Snij dunne reepjes van de appel en marineer ze in een laagje chardonnay. Maak het ijs op en plaats wat appelreepjes over het ijs. Als laatste sprinkel je het zout en een paar stukjes saffraan over je eigen gemaakte chardonnay ijs. Eet smakelijk en deel je ervaring hier!
  0 Reacties

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  *

  CONTACT US

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

  Wordt verstuurd

  ©2020House of Salts, onderdeel van Blue Orange Participaties B.V.

  Login met je gegevens

  Je gegevens vergeten?