Asperge IJs met gepekelde zalm en gerookt zout

We zitten midden in het asperge seizoen en ook wij genieten er volop van. Ongeveer een keer per week komen ze op tafel en dan is het volop genieten. Afgelopen week werden we erg verrast door een gerechtje wat we bij Tante Koosje in Loenen aan de Vecht mochten proeven.

Asperge ijs met gepekelde zalm én ons gerookte zout. Een match made in heaven vonden we zelf, maar we zijn natuurlijk wel bevooroordeeld. Gelukkig mochten we van Tante Koosje het recept van dit heerlijke gerecht delen met onze lezers .

Asperge-ijs met gepekelde zalm en gerookt zout

Asperge IJs met gepekelde zalm en gerookt zout

By House Admin Published: juni 4, 2014

  We zitten midden in het asperge seizoen en ook wij genieten er volop van. Ongeveer een keer per week komen ze op tafel en dan is het …

  Ingrediënten

  Bereidingstappen

  1. Droog gepekelde zalm. Hiervoor heeft u ongeveer 100 gram aan zalm nodig en het is het mooi als u een vierkant stuk heeft. Een van de kan van de zalmzijde bestrooit u met groen alg poeder. Smeer de overige delen in met citroen olie en wrijf de zalmzijde gelijkmatig met Sel Gris in. Verpak dit in folie en trek het goed aan zodat het zout in de zalm kan trekken. Laat dit 3 uur in de koelkast liggen. Verwijder al het overtollige zout. Snijd de zalm vervolgens in gelijke plakjes van ongeveer 4 mm dik. U kunt de zalm eventueel in de koelkast afgedekt bewaren tot een later moment wanneer u het gerecht gaat opmaken.
  2. Voor de bereiding van een liter asperge ijs hebben we ongeveer een kilo aan asperges nodig die door de sapcentrifuge gaan. Het sap (ongeveer een halve liter) verwarmt u en hier lost u de suiker, de dextrose samen met het melkpoeder en de Xantana en roert dit tot u een gladde massa krijgt. Laat dit vervolgens afkoelen in de koelkast en zorg dat de ijsmachine klaar is voor gebruik. Zet de ijsmachine aan en giet het aspergesapsuikermengsel in de ijsmachine en draai er ijs van.
  3. Kies een mooie glazen schaal om het gerecht in op te dienen. Plaats als eerste de vier dunne plakjes zalm op de boden. Leg hier een blaadje komkommerkruid op. Vervolgens maakt u een mooi ijsbolletje en plaatst dit bovenop de zalm. Hierop komt daar de waterkers en het rijst chipje . Als laatste strooit u wat van ons gerookte zout over het ijs.

  4. Eet Smakelijk

   [button link="http://comhou-denverton.savviihq.com/product-categorie/gerookt-zout/?add-to-cart=716" style="tick" color="green" window="yes"]Voeg toe aan winkelwagen[/button]
  0 Reacties

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  *

  CONTACT US

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

  Wordt verstuurd

  ©2020House of Salts, onderdeel van Blue Orange Participaties B.V.

  Login met je gegevens

  Je gegevens vergeten?